Metsäpuutarha

Metsäpuutarha on huoleton ja luonnollinen

Metsäpuutarhan voit perustaa minne tahansa

black smartphone near person

Metsäpuutarha voi olla muutaman neliömetrin – tai monen hehtaarin kokoinen. Sen voi perustaa kaupunkipihalle, kesämökkiä ympäröivään metsään, pellolle, tai vaikkapa aukiolle tontilla vailla ensimmäistäkään puuta. Tiheään asutussa taajamassa tällaisen puutahan luontevin paikka on tontin reunalla, missä puilla ja pensailla on tilaa kasvaa.
Puiden alle istutetaan pensaita ja perennoja, pikkuhavuja, rodoja, jotka menestyvät paikalla ilman jatkuvaa kastelua, lannoittamista ja hoitoa.
Metsäpuutarhaan voi tehdä polkuja muureja, aitoja, vesi ja oleskelualueita. Aivan kun ne olisivat ollee siellä aikojen alusta.

 

Puutarhasuunnittelijasta tulee entistä tärkeämpi saamaan metsäpuutarhasta luonnollinen, huoleton ja moni ilmeinen kokonaisuus. Tärkeätä on että se sovitetaan ympärillä olevaan luontoon.

Palvelun sisältö

Kerromme tässä osiossa, kuinka palvelumme toimitus etenee ja avaa palvelunsisältöä tarkemmin.

1. Esitietolomake

person using laptop

Täyttämällä esitietolomakkeemme, voit siinä toivoa että haluaisit metsäpuutarhan tontille. Kun lisäksi olemme saaneet asemapiirroksen voit siinä toivoa mihin haluat sen sijoittuvan tontillasi ja myös minkä kokoisen siitä haluaisit. Lähetä meille kohteesta usempi valokuva. Tarvittaessa otamme yhteyden sähköpostilla tai puhelimella.
Suunnittelijamme liittää tämän kohteen hienosti sopivaksi muuhun ympäröivään puutarhaan.

2. Suunnittelu

person about to write on white printer paperr

Teemme yleensä pihasuunnitelmat 1:100. Suunnittelijamme muotoilee halutun paikan suunnitelmaan. Jos paikalla on muuta kasvillisuutta olisi ne inventoitava ja mitoitettava kohdalleen. Myös hyvät useammat valokuvat ajavat saman asian. Suunnittelija päättää/ ehdottaa mitkä kasvit jätetään, mitkä tarvittaessa poistetaan. Samalla merkitään suunnitelmaan isommat kivet tai kallio.Toiveet huomioiden suunnittelijamme lisää suunnitelmaan tarvittavia kasveja, puita, pensaita, perennoja tms. Tärkeintä on että saadaan luonnollinen vaikutelma.

3. Toteutus

people raising hands with bokeh lights

Suunnittelija mittaa jätettävät kasvavat kasvit karttaan paikoilleen. Uusia kasveja lisätään, lehtipuita, havuja, kääpiöhavuja, rodoja, perennoja,ym sellaisia kasveja jotka sopivat ympäristöivään luontoon. On tärkeää että lopputolsesta tulee harmoninen ja kohde on kun se olisi aikojen alusta kasvanut siinä. Jos metsänpohja on huono ja kulunut, voidaan sitä paikata helposti kuntalla.
Ei ole myöskään tarkoitus, että kastelemme ja ”yli hoidamme metsäpalstaamme”. Luonnonmukaisuus on malttia tässäkin.

Asiakkaiden kommentit

Pihaneuvontakäynti oli melkeinpä terapeuttinen kokemus. Meidän ajatuksiamme kuunneltiin, ei ollut kiire mihinkään. Oli mahtavaa, kun asiantuntijalta sai kysyä kaikkea, mitä tuli mieleen ja keskustella hänen kanssaan omasta tärkeästä piha-alueestamme. Tunsin, että meille kaikille oli tärkeää, että lopputulos olisi paras mahdollinen!

- Laura, asiakas

"Tilasin pihasuunnitelman etänä muutaman valokuvan, toiveiden sekä asemakuvan kanssa. Suunnitelma onnistui hyvin ja onnistuin itse toteuttamaan pihan onnistuneesti. Puhelimessa sain toteutukseen vielä muutamat kaipaamani vinkitkin."

- Turkka, asiakas

Neuvontakäynnillä sekä etu- että takapihan nykyinen tila ja rakenne otettiin suunnittelun pohjaksi. Tekemisessä huokui pitkä kokemus pihasuunnittelusta. Kysymyksiin vastattiin asiantuntevasti mutta kuitenkin niin, että sen ymmärsi piharakentamisesta tietämätönkin. Ammattilaisen ehdotuksilla ja omilla näkemyksillä saatiin aikaiseksi kaikin puolin erinomainen lopputulos.

- Jussi, asiakas

Toteutettuja projekteja.
Olemme suunnitelleet pihoja ja puutarhoja eri puolilla Suomea.
Alla on joitain esimerkki kohteitamme:

Rusko- Vahto Myllyn piha alue saneeraus
Koskenkorvan Trahteeri, Ilmajoki
Maatilamatkailu Hyvölän Talo, Ähtäri
Nuottarannan japanilainen puutarha, Turku
Lukuisia vanhoja kerrostalopihoja Naantalissa ja Turussa
Useita rivitaloyhtiöiden ja yksityisiä rivitalopihoja Turun talousalueella
Satoja yksityispihoja ja kesähuviloiden pihoja erilaisissa ympäristöissä, saaristossa,
kalliotontteja, tasamaata, rinnetontteja.
Uusia ja vanhoja kohteita. Osin metsäpuutarha ja japanilaishenkistä tyyliä.
Useita kartanopihakohteita, maalaistalon pihapiirien uudistamista, uusia ja vanhoja
yrityspihoja.

Olemme suunnitelleet pihoja ja puutarhoja lukuisissa kohteissa eri puolilla Suomea. Alla on joitain esimerkkejä kohteistamme.

Täytä ilmainen alkukartoitus ja ota askel kohti unelmiesi pihaa!

*Käytämme tietojasi ainoastaan pihasuunnitteluun liittyvissä asioissa. Tietojasi ei jaeta eteenpäin.

Haluatko, että palvelu toteutetaan etänä?

Liikkuko pihalla?

Pihassani on tai haluan, että suunnittelussa huomiodaan...