Viher- ja piharakentamisen suunnittelu

Pihasuunnitelma lähtee aina alkukartoituksen pohjalta ja asiakkaan toiveista

Tyylikkäitä ja viihtyisiä pihoja myös yrityksille ja taloyhtiöille.

Toimiva suunnitelma on pihan rakentamisen perusta

black smartphone near person

Viherstudion suunnittelupalvelussa asiakas tulee aina ensin. Kuuntelemme tarkkaan mieltymyksiäsi ha huomioimme käytettävissä olevat resurssit. Tuomme suunnitteluun sekä vuosikymmenien kokemuksen, että toimistomme  uusimmat ideat ja trendit.
Näin voimme tarjota parhaita ratkaisuja tarpeiden ja toiveiden täyttämiseksi.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee niin pieniin kuin suuriinkin pihaprojekteihin. Meille mikään asia ole liian pieni tai liian suuri. Piha on kiinteistösi käyntikortti. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha on nostaa kiinteistön arvoa.
Jokainen piha on ainutlaatuinen, raikas, kodikas ja tunnelmallinen. Viheralue toimii yrityksen käyntikorttina asiakkailleen. Rivi – ja kerrostalojen pihat tarjoavat asukkailleen parhaimmillaan viihtyisän tilan vuodenajasta toiseen.

Palvelun sisältö

1. Esitietolomake

person using laptop

Lähetä meille täytettyäsi esitietolomakkeen tämän sivun lopusta. Voit merkitä siihen tarkemmin toiveitasi ja yliviivaa mikäli et halua joitain elementtejä. Ota muutamia valokuvia eri puolilta tonttia. Lähetä myös niitä.
Mitä tarkemmin täytät esitäytetyn lomakkeemme sen parempi meille. Suunnittelija saa hyvin kopin antamistasi vihjeistä. Tarkennamme yleensä sähköpostilla tai puhelimella vielä lisää.

2. Suunnittelu

person about to write on white printer paperr

Suunnittelijamme työstää yleensä suunnitelmat 1:100, siitä on helppoa lukea, eli 1 cm on 1 metri.   
Suunnitelma jaetaan eri huoneisiin, merkitään rajat ja rakennukset paikoilleen. Lisätään kulkuväylät ja muut kiinteät rakennelmat ja laitteet. Merkitään kasvavat puut ja pensaat paikoilleen, ne jotka jätetään. Uudet kasvit paikoilleen. Yleensä teemme näyttävän ja helppohoitoisen pihan. Istutukset kivasti ryhmissä ja kerroksittain.
Ajattelemme siinä koko ajan teidän tarpeita ja mieltymyksiä. Teemme uniikin pihan vain teille.

3. Toteutus

people raising hands with bokeh lights

Pihan toteutus on helppoa selkeän suunnitelman avulla. Voitte tehdä palan kerrallaan itse, koska ”lapio pysyy kädessä ja nyt tiedätte mitä sillä tehdään”.
Halutessanne voitte antaa suunnitelman myös  jollekin ammattilaiselle viherrakentajalle, joka tekee kokonaan tai vaan osan pihasta.
Kasviluettelossa on aina kasvien latinalainen ja suomalainen kasvin nimi ja usein lisäksi lajikenimi ja aina kappalemäärä. Näin voitte pyytää kustannusarvion tai itse laskea kustannukset. toteutusvaiheessa tulee varmasti kysymyksiä ja aina voitte kysyä. Se kuuluu palveluumme.

Asiakkaiden kommentit

Pihaneuvontakäynti oli melkeinpä terapeuttinen kokemus. Meidän ajatuksiamme kuunneltiin, ei ollut kiire mihinkään. Oli mahtavaa, kun asiantuntijalta sai kysyä kaikkea, mitä tuli mieleen ja keskustella hänen kanssaan omasta tärkeästä piha-alueestamme. Tunsin, että meille kaikille oli tärkeää, että lopputulos olisi paras mahdollinen!

- Laura, asiakas

"Tilasin pihasuunnitelman etänä muutaman valokuvan, toiveiden sekä asemakuvan kanssa. Suunnitelma onnistui hyvin ja onnistuin itse toteuttamaan pihan onnistuneesti. Puhelimessa sain toteutukseen vielä muutamat kaipaamani vinkitkin."

- Turkka, asiakas

Neuvontakäynnillä sekä etu- että takapihan nykyinen tila ja rakenne otettiin suunnittelun pohjaksi. Tekemisessä huokui pitkä kokemus pihasuunnittelusta. Kysymyksiin vastattiin asiantuntevasti mutta kuitenkin niin, että sen ymmärsi piharakentamisesta tietämätönkin. Ammattilaisen ehdotuksilla ja omilla näkemyksillä saatiin aikaiseksi kaikin puolin erinomainen lopputulos.

- Jussi, asiakas

Toteutettuja projekteja.
Olemme suunnitelleet pihoja ja puutarhoja eri puolilla Suomea.
Alla on joitain esimerkki kohteitamme:

Rusko- Vahto Myllyn piha alue saneeraus
Koskenkorvan Trahteeri, Ilmajoki
Maatilamatkailu Hyvölän Talo, Ähtäri
Nuottarannan japanilainen puutarha, Turku
Lukuisia vanhoja kerrostalopihoja Naantalissa ja Turussa
Useita rivitaloyhtiöiden ja yksityisiä rivitalopihoja Turun talousalueella
Satoja yksityispihoja ja kesähuviloiden pihoja erilaisissa ympäristöissä, saaristossa,
kalliotontteja, tasamaata, rinnetontteja.
Uusia ja vanhoja kohteita. Osin metsäpuutarha ja japanilaishenkistä tyyliä.
Useita kartanopihakohteita, maalaistalon pihapiirien uudistamista, uusia ja vanhoja
yrityspihoja.

Olemme suunnitelleet pihoja ja puutarhoja lukuisissa kohteissa eri puolilla Suomea. Alla on joitain esimerkkejä kohteistamme.

Täytä ilmainen alkukartoitus ja ota askel kohti unelmiesi pihaa!

*Käytämme tietojasi ainoastaan pihasuunnitteluun liittyvissä asioissa. Tietojasi ei jaeta eteenpäin.

Haluatko, että palvelu toteutetaan etänä?

Liikkuko pihalla?

Pihassani on tai haluan, että suunnittelussa huomiodaan...